Pandekage-bowl


Morgenmad

Sofie Engkjær
Pandekage-bowl

Pandekager til morgenmad er ren luksus, men pandekager er oftest forbeholdt weekender, for selvom det ikke tager lang tid at røre en pandekagedej sammen, så tager det altid længere tid end forventet at stege pandekagerne - og de første bliver alligevel aldrig helt gode.. Derfor foreslår jeg i stedet at lave en pandekage-bowl. Det vil sige, at du bager pandekagedejen i en skål og topper den med de ingredienser, du synes bedst om. Nemt, enkelt og knap så tidskrævende som almindelige pandekager.

Ingredienser


3/4 dl. pandekagemix

1/2 banan

1/2 dl. mælk

1 æg

1/2 tsk. bagepulver

Et nip vaniljepulver

Fremgangsmåde


1

Rør alle ingredienser grundigt sammen til en dej uden klumper.

2

Smør et mindre ildfast fad eller en skål med en smule kokosolie eller smør og hæld dejen heri. Bag pandekagedejen i en airfryer ved 180 grader i 10-12 minutter, til den er fast og let gylden.

Tips og Tricks


Jeg har brugt en glutenfri pandekagemix, men du bestemmer naturligvis selv, hvilken blanding er din foretrukne. Opskriften er lavet til en person, men du kan sagtens gange den op og enten servere et stort fad med pandekagedej eller portionsanrette i enkelte skåle, hvor hver enkelt selv kan vælge sine toppings. Server f.eks. græsk yoghurt, bær, ahornsirup eller nøddesmør til din pandekage-bowl.


Pandekage bowlPancake bowl

Tags