Israelsk couscous salat


Israelsk couscous salat

Der er mange forskellige køkkener i verden, som har dejlige vegetariske retter. I denne omgang er opskriften fra mellemøsten. Mere bestem fra Israel, som laver nogle fantastiske salater.

Ingredienser


300 gram couscous

300 ml vand

1/2 terning grøntsagsbouillon

1/4 rød peber

150 gram cherry tomater

1 stort rødløg

15 oliven

75 gram feta

3 spsk olivenolie

1 spsk rødvinseddike (alternativt balsamico)

1 tsk honning (kan udelades)

Salt og peber

Fremgangsmåde


1

Tag en pande op og kom den på blusset ved medium varme med en smule olivenolie. Kom herefter couscous på panden og steg det i et eller to minutter. Dette giver en god smag.

2

Kom vandet på panden sammen med bouillon. Skru ned på lav varme og lad det simre i panden. Læs på pakken hvor lang tid det skal simre.

3

Skær tomater, rød peber og agurk i mindre stykker. Stykkerne må gerne være ca. lige store. Snit løg lidt finere og hak persille. Halver desuden oliven. Kom det hele i en skål.

4

Bland olivenolie, rødvinseddike, honning, salt og peber sammen i en lille skål.

5

Når couscous er færdig skal du lade det køle en smule af. Kom det så herefter over i skålen med grøntsager og tilføj dressingen. Slut af med at komme feta udover blandingen. Velbekomme!

Tips og Tricks


Olivenolie er en stor del af det mellemøstlige køkken, du kan pift retten op ved at bruge noget godkvalitets olivenolie. Vi køber vores olivenolie igennem rosario.dk, da vi går op i at vores olivenolie både er økologisk og af højt kvalitet. Couscous er generelt rigtig lækkert i salater og du kan kombinere det med mange forskellige grøntsager.


Vegetar couscous salatOpskrift - couscous salat - israelsk

Tags