Israelsk couscous salat


Salat

Kristoffer Andreasen

Israelsk couscous salat
Loading...

Der er mange forskellige køkkener i verden, som har dejlige vegetariske retter. I denne omgang er opskriften fra mellemøsten. Mere bestem fra Israel, som laver nogle fantastiske salater.

Ingredienser


300 gram couscous

300 ml vand

1/2 terning grøntsagsbouillon

1/4 rød peber

150 gram cherry tomater

1 stort rødløg

15 oliven

75 gram feta

3 spsk olivenolie

1 spsk rødvinseddike (alternativt balsamico)

1 tsk honning (kan udelades)

Salt og peber

Fremgangsmåde


1

Tag en pande op og kom den på blusset ved medium varme med en smule olivenolie. Kom herefter couscous på panden og steg det i et eller to minutter. Dette giver en god smag.

2

Kom vandet på panden sammen med bouillon. Skru ned på lav varme og lad det simre i panden. Læs på pakken hvor lang tid det skal simre.

3

Skær tomater, rød peber og agurk i mindre stykker. Stykkerne må gerne være ca. lige store. Snit løg lidt finere og hak persille. Halver desuden oliven. Kom det hele i en skål.

4

Bland olivenolie, rødvinseddike, honning, salt og peber sammen i en lille skål.

5

Når couscous er færdig skal du lade det køle en smule af. Kom det så herefter over i skålen med grøntsager og tilføj dressingen. Slut af med at komme feta udover blandingen. Velbekomme!

Tips og Tricks


Couscous er generelt rigtig lækkert i salater og du kan kombinere det med mange forskellige grøntsager.

Vegetar couscous salatOpskrift - couscous salat - israelsk

Tags