Bagt gulerodskagegrød


Morgenmad

Sofie Engkjær
Bagt gulerodskagegrød

Bagt havregrød er det tætteste man kommer på at spise kage til morgenmad. Hvis det lyder som en lækker måde at starte dagen på, vil jeg anbefale dig at lave denne opskrift på bagt gulerodskagegrød - en bagt grød sødet med banan og krydret med kanel og ingefær. Grøden serveres med en creme af græsk yoghurt, vanilje og citron. Mums!

Ingredienser


Bagt grød

1 dl. finvalsede havregryn

1 dl. mælk

1/2 moden banan

1 lille gulerod

1/2 tsk. bagepulver

1 tsk. kanel

Stødt ingefær efter smag

Vaniljecreme

2 spsk. græsk yoghurt

1 tsk. vaniljesukker

Lidt revet citronskal

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Mos bananen og riv guleroden fint. Rør alle grødens ingredienser godt sammen og kom dem i et lille ovnfast fad eller i en skål.

2

Bag grøden i ovnen i ca. 20 minutter, til grøden er fast og gylden.

3

Lad grøden køle af og rør i mellemtiden græsk yoghurt, vanilje og citronskal sammen til en creme. Smør cremen på grøden og top med knuste valnødder.

Tips og Tricks


Hvis du ønsker en sødere grød, kan du smage den til med lidt honning eller ahornsirup. Du kan også tilsætte rosiner og/eller hakkede mandler, valnødder eller pekannødder. Top også gerne grøden med et drys revet gulerod og ahornsirup. Hvis grøden skal være plantebaseret, kan du bruge plantedrik i stedet for almindelig komælk.


Gulerodskagegrød
Bagt havregrød

Tags