Calzone med ricotta og spinat


Hovedret

Kristoffer Andreasen

Vegetar calzone med ricotta spinat

Mange er vilde med en god pizza. En calzone kan være mindst ligeså god så længe brødet er godt. Til denne opskrift kan du både lave din egen dej eller købe en færdiglavet dej, hvis det skal gå hurtigt.

Ingredienser


1 pizzadej

250 gram ricottaost

125 gram revet mozzarella

1 pose frossen spinat (ca. 450 gram)

1 spsk olivenolie

30 gram parmesan

1 stort æg til pensling + 1 ekstra æggeblomme

1 fed hvidløg (presset)

2 tsk tørret oregano

Salt og peber

Fremgangsmåde


1

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Nu kan du tage en skål frem og blande ricotta, mozzarella, olivenolie, æggeblommen fra ægget (gem hviden), oregano og hvidløg.

2

Tag din pizzadej frem. Hvis du har en hjemmelavet dej skal du sikre dig, at den er relativt tynd. Det samme gælder, hvis du har købt en færdiglavet dej. Du kan eventuelt tage en kagerulle og rulle den endnu fladere, hvis den er for tyk. Den dejen i 4 stykker og form dem i cirkler, hvis du kan. Ellers kan de sagtens være mere firkantet. Læg dem så på bagepapir.

3

Nu skal du tage din blanding fra skålen og fordele den i midten af dejen. Du skal ikke fylde op helt ud til kanterne. Tag nu æggehviden og kom en smule på kanten af dejen med en pensel hele vejen rundt.

4

Nu skal du lukke dem. Dette gøres ved at folde den ene halvdel over den anden. Herefter kan du trykke på kanten med en gaffel for at lukke dem.

Tips og Tricks


Calzone er perfekt til alle mulige slags fyld. Ligesom med pizza kan du selv prøve dig frem med forskellige vegetariske kombinationer.

Calzone med ricotta og spinatVegetarisk calzone opskrift

Tags