Sundere blondie med peanutbutter og chokolade


Dessert

Sofie Engkjær
Blondies

En blondie er en lys udgave af en brownie, og den er traditionelt set lavet med hvid chokolade, smør, mel og sukker. Her får du et plantebaseret og glutenfrit bud på en blondie, hvor hvid chokolade, mel og sukker er byttet ud med kikærter, banan, peanutbutter og ahornsirup. Forvent ikke en klassisk smag af blondie men se frem til et sødt og lækkert alternativ, som kan serveres for og nydes af veganere såvel som laktose- og glutenallergikere.

Ingredienser


1 dåse kikærter, svarende til 240 g. kikærter drænet vægt

1 moden banan

0,8 dl. peanutbutter

0,5 dl. ahornsirup

2 spsk. kokossukker

1 tsk. bagepulver

Et nip flagesalt

Et nip vaniljepulver

50 g. hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom alle ingredienser i en foodprocessor med undtagelse af chokolade og blend ingredienserne til en cremet og glat dej.

2

Rør chokolade i dejen og hæld dejen i et fad beklædt med bagepapir. Bag blodien i ca. 30 minutter, til den er gylden og nogenlunde gennembagt. Den må gerne være en smule klæg. Lad blondien køle af og drys eventuelt et nip flagesalt over kagen inden servering.

Tips og Tricks


Hemmeligheden er at bruge en så moden banan som muligt, det giver nemlig den sødeste kage. Men tøv ikke med at smage på dejen og juster mængden af ahornsirup og kokossukker, så sødmen er tilpasset dine smagsløg. Opbevar blondien på køl, tag den med i madpakken eller server den til dessert med en skefuld god vaniljeis. Hvis du ønsker det, kan du tilsætte 1 tsk. kanel til dejen for en krydret smag.


Sunde blondiesBlondies med peanutbutter og kikærter

Tags