Sofie Engkjær


Livret
Grød med toppings

Ingrediens
Humus & peanutbutter

Favoritkøkken
Thai

Kost
Vegetar
Sofie Engkjær

Madglimt og kreativitet

Madlavning skal være hyggeligt og inspirerende, og det er lige netop det, jeg forsøger at praktisere i min hverdag og ikke mindst på min Instagram @fiesfika , hvor jeg deler madglimt og opskrifter af sund, nem og nærende mad. Jeg elsker at afprøve nye opskrifter, skabe mine egne og alt i alt eksperimentere i det vegetariske køkken. Mit foretrukne måltid er morgenmad – om så det består af surdejsboller med ost, havregrød med hindbærkompot eller en frisk smoothie bowl med spinat. Mit mål er at spise en sund og balanceret kost med masser af frugt og grønt men med god plads til mørk chokolade, nøddesmør og kanelsnurrer – for bare at nævne noget af det, jeg elsker mest. Jeg har en intuitiv tilgang til mad, hvilket betyder, at jeg lytter til min krop og spiser det, den har lyst til. Udover madlavning nyder jeg at tilbringe tid i naturen, dyrke yoga, løbe, hækle, læse og være sammen med mine veninder og familie. Det bringer mig glæde at være kreativ på alle tænkelige måder, og det er heldigvis også muligt, når jeg befinder mig i et køkken. Det giver et herligt afbræk fra min hverdag med hovedet begravet i bøgerne som studerende.

Hvorfor vegetar?

Jeg spiser en vegetarisk kost, hvilket jeg har gjort i et års tid. Da jeg tog valget om at fravælge kød, gjorde jeg det ud fra et klimamæssigt perspektiv – dog har kød heller aldrig været det, som jeg har stukket gaflen i først, så det har været en naturlig proces at spise mere plantebaseret. Dog er mine største mad-mål at spise næringsrigt, grønt og balanceret. Og det håber jeg, at jeg kan inspirere andre til også at gøre. Jeg tror på, at man når langt med en intuitiv tilgang til mad og bevægelse.

Nydelse, næring og nem mad

Det lyder måske overvældende at lave måltider fra bunden og stræbe efter at spise nok frugt og grønt, men det er sjovt og legende at udfordre sig selv, og jeg lover dig for, at grøntsager smager lækkert, når bare de er tilberedt korrekt, hvilket ikke er spor svært. Og så får peanutbutter og humus alt frugt og grønt til at smage himmelsk. Jeg håber, du har mod på at afprøve nye og nemme opskrifter fulde af næring og nydelse. Velbekomme!