Friterede østershatte
22. december 2025
&w=3840&q=75)
Disse friterede østershatte er den ultimative vegetariske snack, der minder utroligt meget om klassiske chicken wings i teksturen. Ved at vende svampene i en krydret dej og fritere dem til de er gyldne, opnår man en fantastisk sprødhed, der gemmer på et saftigt og kødfuldt indre. De er perfekte som en luksuriøs forret eller som tilbehør til en større middag. Serveret med en frisk dip er de en sikker vinder hos både store og små, der elsker knasende og smagfulde retter.
Ingredienser
400 gram østershatte
150 gram hvedemel
50 gram majsstivelse
2 dl danskvand eller øl
1 tsk paprika
1 tsk hvidløgspulver
500 ml neutral olie til fritering
Fremgangsmåde
Rens østershattene og riv dem i mundrette stykker. Pisk hvedemel, majsstivelse, krydderier og danskvand sammen til en jævn og tyk dej uden klumper.
Varm olien op i en lille gryde. Vend svampestykkerne i dejen og sænk dem forsigtigt ned i den varme olie. Friter i 3-4 minutter, til de er helt gyldne og sprøde.
Tag de friterede østershatte op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt ekstra salt og server dem straks mens de stadig er brandvarme og knasende.
Tips og Tricks
Sørg for at olien er varm nok (ca. 180 grader), før du dumper svampene i, så de ikke suger for meget fedt til sig. Du kan teste varmen med en træpind; hvis det syder omkring den, er olien klar. Lad de færdige svampe dryppe af på et stykke køkkenrulle for at bevare deres maksimale sprødhed før servering.
Tags
Original opskrift
Besøg kilden til denne opskrift.

&w=828&q=75)

&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
