Polentafritter med trøffelaioli


Polentafritter med mayo

Polentafritter serveret med trøffelaioli er en lækker og simpel forret, som kan deles i sand caféstil. Polentafritterne er sprøde, salte og lavet med få ingredienser, så de kræver hverken meget tid eller erfaring i køkkenet. Polentafritterne kan både bages i ovnen og frituresteges, og så smager de godt som både forret, snack men også som tilbehør til en hovedret.

Ingredienser


Polentafritter

1 pk. polenta (500 g.)

2 liter vand

Friskrevet parmesan

Olivenolie

Frisk timian

Friskkværnet salt og peber

Trøffelaioli

200 g. aioli

1,5 sommertrøffel

En smule friskrevet parmesan

Fremgangsmåde


1

Dagen inden koges polentaen op med vand i fem minutter. Rør jævnligt så det ikke brænder på. Når polentaen er færdig, hældes den op i et fad og sættes på køl natten over. Næste dag skæres polentaen ud i fritter, og de vendes med olivenolie, friskrevet parmesan og friskkværnet salt og peber. Giv fritterne cirka 40 minutter, til de er gyldne og sprøde. Top med frisk timian og eventuelt lidt mere parmesan inden servering.

2

Riv trøflerne og vend dem i aiolien. Smag til med friskrevet parmesan.

Tips og Tricks


Hvis du foretrækker en hjemmelavet aioli så prøv at tilsætte trøffelolie fremfor revet trøffel. Du kan også vælge en anden dyppelse såsom chilimayonnaise eller klassisk aioli, og så kan du også krydre polentafritterne med chiliflager, hvidløgssalt eller tørret timian.


Polentafritter med aioliPolentafritter med trøffel

Tags