Vegansk kartoffelsuppe med blomkål og porre


Forret

Caroline T Hansen

Vegansk kartoffelsuppe med blomkål og porre

Så er det tid til suppe! I min To Good To Go -pose, fik jeg intet mindre end 10 porre, et stort blomkål og én bagekartoffel (og selvfølgelig en masse andet godt).. Der måtte jo blive noget godt ud af det, og det kom der. Suppen er vegansk og faldt i god jord hos venner og familie. Nogle mente at alternativet til den sædvanlige bacon, gjorde et udemærket stykke arbejde. Det mener jeg også! Prøv kræfter med suppen, den er nem og passer sig selv det meste af tiden.

Ingredienser


Suppe

1 spsk olie

1 spsk smørbar

1 blomkål

1 bagekartoffel

1-2 porre

Løg og hvidløg

2 dl vand

2 dl havremælk (havrefløde)

1 grøntsagsbouillon

Salt og peber

Kikærte-drys

Olie

240-300g Kikærter (drænet)

1 fed hvidløg

Fremgangsmåde


1

Snit dine løg og skær dine grøntsager i passende stykker (ikke for store). Lad løgene få noget varme i smør og olie. Tilsæt herefter porre og kartofler i blandingen. Lad grøntsagerne blive gennemvarme, uden at få for meget farve.

2

Lav samtidig kikeærte-drys. Her skal du presse eller snitte hvidløg fint og svitse det ved middelhøj varme i olie. Tilsæt herefter dine kikærter. Lad kikærterne få godt med farve. Tilsæt salt og peber.

3

Blomkålen tilsættes gryden med grøntsager sammen med 2 dl vand, grøntsagsbouillon og så skal den koge i 15-20 min. Når dine kartofler og blomkålet er kogt blender du massen med en stavblender. Tilsæt 2 dl havremælk og smag suppen til med salt og peber.

Tips og Tricks


Brug lidt basilikumolie (eller andet), til at toppe retten med. Det giver noget ekstra lækkert. Husk også at du altid kan ændre lidt på opskriften, ud fra hvad du har i dit køleskab.

Vegansk kartoffelsuppe - Opskrift

Tags