Bulgursalat med aubergine, abrikos og fetaost


Bulgursalat med aubergine, abrikos og feta

Bulgursalat med agurk, tomat, rødløg, oliven, fetaost, koriander, tørret abrikos og bagt aubergine er en mættende salat, der smager friskt og kan serveres som tilbehør til grillmad eller som et måltid i sig selv. Den farverige bulgursalat minder om den mellemøstlige salat taboulesh, hvor der er en perfekt balance mellem frugt, grønt og urter.

Ingredienser


2 dl bulgur

3 dl vand

0,5 tsk salt

1 aubergine

0,5 agurk

0,5 rødløg

8 cherrytomater

75 g sorte oliven uden sten

75 g fetaost

100 g tørret abrikos

1 håndfuld frisk koriander

Saften fra en halv citron

Olivenolie

Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skyl og skær auberginen i mundrette stykker og drys olivenolie og salt over stykkerne, inden de bages i ovnen i cirka 25-30 minutter.

2

Bring i mellemtiden vand i kog og tilsæt skyllet bulgur og salt til det kogende vand. Skru ned for varmen og lad det simre under låg i cirka 15 minutter til vandet er fordampet.

3

Skær agurk, cherrytomater, oliven og tørret abrikos i tern. Snit koriander og kom det i en stor skål sammen med kogt bulgur, hakket grøntsager, fetaost, frisk koriander, bagt aubergine, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Rør det godt sammen og server med salte peanuts.

Tips og Tricks


Bulgursalaten kan tilpasses alt efter, hvad du har på lager af frugt og grønt. Salaten smager særligt godt med lidt finthakket rødløg eller forårsløg. Jeg laver typisk en stor portion af salaten og kommer den med i madpakken.


Bulgursalat med aubergine, abrikos og feta - OpskriftBulgursalat med aubergine, abrikos og feta - Vegetar

Tags