En frisk, sprød og fyldig mexicansk inspireret salat med havreris. Havreris kan bruges ligesom almindelige hvide ris, og de er særligt gode til at give måltidssalater fylde. I denne opskrift får havrerisene selskab af sorte bønner, majs, avocado, rød peberfrugt, persille og salatost. Salaten kan serveres som en måltidssalat med tortillachips, guacamole, salsa eller cremefraiche til.
Ingredienser
Havreris
2 dl. havreris
3 1/2 dl. vand
1/4 tsk. salt
Salat
1 lille ds. majs
1 ds. sorte bønner
1 avocado
1 rød snackpeber
En håndfuld frisk persille
150 g. salatost
Dressing
2 spsk. olivenolie
1/2 citron, saften heraf
2 tsk. balsamicoeddike
2 tsk. kokossukker
Et nip chiliflager
Salt og peber
Fremgangsmåde
Kom havreris, vand og salt i en lille gryde. Kog op uden låg og skru ned på lav varme, når vandet koger og læg låg på. Lad havrerisene småkoge i ca. 11-13 minutter. Sluk for varmen og stil gryden til side.
Dræn majs og sorte bønner for væske og skyl grundigt i en si. Lad majs og bønner og dryppe af. Skær avocado og peberfrugt i tern og hak persille groft.
Rør havreris, majs, bønner, avocado, peberfrugt, persille og salatost sammen i en skål.
Rør derefter ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, rør rundt og server.
Tips og Tricks
Du kan bruge koriander i stedet for persille og rød cheddar i tern som alternativ til salatost. Hvis friske majs er i sæson, smager det ekstra lækkert at koge en majskolbe og derefter skære majsene af kolben i stedet for at anvende dåsemajs. Havreris kan købes i helsekosten og velassorterede supermarkeder, men du kan naturligvis også bruge brune eller hvide ris som alternativ.