Pastasalat med cremet dilddressing


Pastasalat med kikærter, drueagurker og gulerødder

Det er så nemt altid at servere de samme retter igen og igen - men måske er det tid til at prøve en ny opskrift på pastasalat? Her får du en opskrift på en simpel pastasalat med drueagurker, gulerødder, ristede kikærter, dild og en cremet dressing. Pastasalaten er frisk og mild, og så kan den spises som hovedmåltid med brød til eller som tilbehør til grillmad, fisk eller vegetariske frikadeller.

Ingredienser


Ristede kikærter

240 g. kikærter fra dåse

1 spsk. olivenolie

Salt og peber

Pasta

200 g. pasta

1 l. vand

1 tsk. salt

Grøntsager

100 g. gulerødder

150 g. syltede drueagurker

Dressing

100 g. græsk yoghurt

1 bundt frisk dild

1 tsk. citronsaft

2 spsk. lage fra glasset med syltede agurker

2 spsk. sennep

Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Dræn kikærter for væske og skyl dem grundigt i en si. Dup kikærterne tørre og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys olivenolie, salt og peber over kikærterne og bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

2

Kog pasta i letsaltet vand efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra og kom pastaen i en skål sammen med ristede kikærter.

3

Skræl og riv gulerødderne groft og skær drueagurker i tynde skiver. Kom gulerødder og agurker i skålen med pasta og ristede kikærter.

4

Hak dild fint og rør ingredienserne til dressingen godt sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over pastasalaten og rør godt sammen.

Tips og Tricks


Som det er tilfældet med alle salater, kan du altid tilsætte flere grøntsager eller udskifte nogle af dem. På den måde kan du tømme grøntsagsskuffen og undgå madspild. Prøv f.eks. at tilsætte syltede løg, frisk persille, ristede pinjekerner eller fetaost. Smag dig frem og tag salaten med på picnic, til sammenskudsgilder eller med i madpakken, hvis du har rester.


Cremet pastasalatPastasalat med cremet dilddressing

Tags