Luksus linsegryde


linsegryde på en tallerken

Denne ret har simpelthen erstattet vores kødsovs herhjemme. Så i stedet for at bruge hakket oksekød bruger vi linser. Det er svært at smage forskel på denne og så en almindelig kødsovs. Det er en ret, vi tit har på madplanen i hverdagen, hvor det skal være lidt nemt. Der kan varieres meget med mængden af krydderierne, man kommer i retten, det er simpelthen op til ens egen smag. I opskriften står det, som vi plejer at lave den herhjemme, men eksperimenter gerne med jeres egen krydderiblanding, som I kan lide det. Retten går også ekstremt godt med en omgang ketchup ovenpå, hvis det er det, der skal til for at lokke de lidt mere “kræsne” spisere til at kunne tage retten til sig. Velbekomme.

Ingredienser


1 tsk paprik

1 tsk oregano

1 tsk salt

1 tsk olie ( vi bruger rapsolie )

2 løg

4 fed hvidløg

2-3 gulerødder ( groft revet )

1 squash ( groft revet )

2 stænger bladselleri (groft revet)

2 dåser hakkede tomater

1 lille frisk chili

150g tørrede linser / 300g tilberedte linser (vi bruger grønne linser)

Salt og peber

Forslag tilbehør: Fuldkorns pasta, frisk løg, frisk tomater, grøn salat

Fremgangsmåde


1

Tilbered linserne efter anvisning og forbered grøntsagerne.

2

Så ristes paprikaen af i gryden. Det skal ikke have meget bare, til det begynder at dufte. Derefter kommes olien i gryden sammen med de hakkede løg og hvidløg. Det skal steges, indtil løgene er blanke.

3

Kom de revne grøntsager og salt i og steg det hele af sammen i et par minutter. Derefter kommes dåsetomaterne, oregano og hakket frisk chili i.

4

Retten skal nu simre i mindst 15 minutter, men gerne længere. Herimens kan tilbehøret forberedes. Når der er 10 minutter tilbage af simretiden for gryderetten, kommes de forkogte linserne i.

5

Smages til med salt og peber og serveres med frisk purløg og friske tomater/salat.

Tips og Tricks


Blend evt. linserne så børnene ikke kan se dem.


closeup af linsegryde

Tags