Grøn pesto med spinat


Tilbehør

Sofie Engkjær
Spinatpesto

Hjemmelavet pesto slår købe-pesto med længder. Her får du en nem og velsmagende opskrift på hjemmelavet basilikumspesto med frisk spinat, ristede valnødder, mandler og vesterhavsost. Lad dig ikke skræmme af spinaten, den kan nemlig ikke smages. Pestoen er tilpas syrlig, frisk, italiensk og nordisk. Genial til tapas - og du behøver jo ikke at fortælle, der er spinat i pestoen.

Ingredienser


1 bundt frisk basilikum

2 håndfulde frisk babyspinat

1 dl. olivenolie

1 spsk. balsamicoeddike

1 spsk. citronsaft

25 g. valnødder

25 g. mandler

50 g. vesterhavsost, groftrevet

Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde


1

Rist valnødder og mandler på en tør pande, til nødderne bliver gyldne.

2

Kom ristede valnødder, mandler, frisk basilikum, spinat, olivenolie, balsamicoeddike, citronsaft og revet vesterhavsost i en foodprocessor eller brug en stavblender. Blend til du har en cremet pesto. Smag pestoen til med salt og peber og opbevar på køl.

Tips og Tricks


Brug pestoen som smørrelse i sandwicher, som dip til grøntsagsstave, som dressing i salater eller pastaretter. Opskriften bruger valnødder og mandler, men du kan sagtens undlade at blande nødderne eller erstatte dem med ristede cashewnødder. Brug også gerne parmesan i stedet for vesterhavsost og husk at smage pestoen til, så den smager lige præcis, som du ønsker den.


Pesto med spinatGrøn pesto med spinat

Tags