Sund nutella


Dessert

Sofie Engkjær
Sund nutella

Hvem elsker ikke nutella? Det er sødt, cremet og kan få selv den kedeligste skive brød til at smage skønt og ikke mindst nostalgisk. Her får du et sundere alternativ til det velkendte chokoladesmørepålæg med ristede hasselnødder, kakao, dadler og et nip havsalt. Simple, få og sunde ingredienser!

Ingredienser


150 g. hasselnødder

120 g. friske dadler uden sten

2-3 spsk. kakao

1/2-1 dl. vand

Et nip flagesalt

Et nip vaniljepulver eller en lille tsk. vaniljepasta

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 12 minutter. Fjern skallerne ved at gnide dem i et viskestykke og blend derefter nødderne til en cremet nøddesmør i en kraftig blender eller foodprocessor. Stop løbende og skrab siderne.

2

Tilsæt dadler, vand, kakao, vanilje og blend igen, til chokoladesmørepålægget er cremet og ensartet. Smag til med salt og opbevar i en lufttæt beholder på køl.

Tips og Tricks


Smør chokoladesmørepålægget på brød eller spis det på havregrød, overnight oats eller som dip til frugt. I stedet for kakaopulver kan du tilsætte smeltet mørk chokolade for en luksusvariant. Hvis du ønsker en mere flydende nutella, kan du tilsætte plantedrik, til du når din ønskede konsistens.


Sund chokoladesmørepålæg Chokoladesmørepålæg

Tags