Linsebolognese


Hovedret

Sofie Engkjær
vegetarisk linsebolognese

Spaghetti bolgonese er en sand klassiker, som de fleste holder af. Den her version er en vegetarisk linsebolognese med champignon, gulerødder og ikke mindst med masser af smag i form af basilikum, oregano, timian og lidt chiliflager. Linsebolognesen er ideel at servere for selv den største kødelskere, eftersom den minder om den klassiske version - bare bedre.

Ingredienser


1 løg

2 fed hvidløg

3 gulerødder

200 g champignon

200 g røde linser

1 dåse kokosmælk

1 dåse hakkede tomater

3 dl vand

2 spsk olivenolie

2 spsk tomatpuré

2 spsk balsamicoeddike

2 tsk tørret basilikum

2 tsk tørret oregano

2 tsk tørret timian

1/2 tsk chiliflager, kan undlades

Friskkværnet salt og peber

400 g pasta eller spaghetti

Fremgangsmåde


1

Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder, rens champignon og hak også det fint. Svits grøntsagerne i olivenolie i en gryde, indtil grøntsagerne tager farve. Tilsæt dernæst tomatpuré sammen med basilikum, oregano, timian og chiliflager og lad det stege et par minutter. Tilsæt så skyllede linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og balsamicoeddike.

2

Lad linsebolognesen simre i mindst 30 minutter, til linserne har suget væsken til sig. Smag til med salt, peber og citronsaft. Kog i mellemtiden pasta efter pakkens anvisning og servér linsebolognesen med pasta, friskrevet parmesan og frisk basilikum.

Tips og Tricks


Linsebolognesen smager lige så godt, hvis ikke bedre, dagen derpå. Lav derfor gerne en stor portion, så har du til flere dage og kan mætte et par ekstra munde. Servér gerne retten med hvidløgsbrød og ikke mindst med en masse revet parmesanost og frisk basilikum.


linsebologneselækker vegetarisk linsebolognese

Tags