Har du lyst til at prøve en ny pastasalat? Så får du her en opskrift på en lækker græsk-inspireret pastasalat med orzo, oliven, kikærter, agurk, peberfrugt og salatost. Orzo er en type pasta formet som små riskorn, der giver en skøn struktur til salaten. Denne pastasalat kan serveres som tilbehør til grillede grøntsager og hummus eller nydes som en måltidssalat med friskbagt focacciabrød til.
Ingredienser
Orzo
200 g. tørret orzo
Vand
Salt
Fyld
1 rød snackpeber
1/2 agurk
160 g. sorte oliven uden sten
100 g. kikærter (kogt eller fra dåse)
100 g. salatost
En håndfuld persille
Dressing
1/2 citron, saften heraf
1 spsk. olivenolie
1/2 tsk. hvidløgspulver
1/2 tsk. tørret oregano
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Kog orzoen efter pakkens anvisninger, og hæld vandet fra.
Skær peberfrugt, agurk og oliven i fine tern, og vend grøntsagerne sammen med den kogte orzo.
Rens kikærterne grundigt, og bland dem i salaten sammen med smuldret salatost og friskhakket persille.
Rør citronsaft, olivenolie, hvidløgspulver, oregano, salt og peber sammen til en dressing, og vend den i salaten.
Tips og Tricks
Lav en stor portion, og tag resterne med i madpakken – salaten smager lige så godt kold som lun. Du kan også erstatte peberfrugt med cherrytomater og pynte med ristede pinjekerner og ekstra persille. Tilsæt eventuelt hakket rødløg for ekstra smag, og hvis du ikke kan finde orzo, kan små suppehorn sagtens bruges i stedet. Velbekomme!