Chimichurri


Dip

Kristoffer Andreasen

Chimichurri

Her er en fantastisk dip, som kan bruges på mange forskellige måder. Selvom den traditionelt set er brugt mest til kød, kan den sagtens bruges til en masse andre retter. Du kan bruge den til bagte rodfrugter/kartofler eller eventuelt til en salat. Du får helt sikkert lyst til at lave den igen, da den virkelig smager friskt.

Ingredienser


1,5 deciliter olivenolie

1 håndfuld bredbladet persille

1 chilipeber (rød eller en anden du har liggende)

2 fed hvidløg

1 spsk oregano

1 spsk æblecidereddike

Saft fra 1/2 citron

Salt og peber

Fremgangsmåde


1

Start med at tage en håndfuld bredbladet persille eller to. Skyl det og hak det derefter meget fint. Du skal dog ikke komme det i en blender! Det er nemlig bedst, hvis din chimichurri ikke er helt glat.

2

Nu kan du tage en skål frem og komme persillen i. Kom herefter oregano, finthakket chili, finthakket hvidløg, æblecidereddike og olivenolie i. Slut af med at tilføje citronsaft og smag til med salt og peber.

Tips og Tricks


Du kan selv vælge hvor meget chili, som du gerne vil have i. Der vil altid være nogen, som ikke er meget på de helt stærke retter. I opskriften ovenover er der brugt grøn chili, som er ret stærke. De flotteste og mest almindelig er rød chili, som giver et flot farvespil med den grønne farve fra urterne.

Opskrift - ChimichurriVegetar - Chimichurri

Tags