Ærtepuré


Tilbehør

Kristoffer Andreasen

Loading...

Dette er en opskrift, som passer rigtig godt sammen med et stykke kød. En puré bliver ofte brugt af restauranter til at gøre maden endnu mere lækker. Det behøver dog ikke kun være for restauranter. Det er faktisk en relativt let opskrift og du kan lave den på ret kort tid.

Ingredienser


300 gram frosne ærter

2 fed hvidløg

1 lille løg eller skalotteløg

2 spsk olivenolie

100 ml grøntsagsbouillon (eller kogende vand)

1 spsk citronsaft

Salt og peber

2 spsk smør

Mynte til toppen

Fremgangsmåde


1

Tag en pande frem og kom lidt olivenolie på. Snit løg og hvidløg fint og kom det på panden sammen med de frosne ærter. Lad det stege ved medium varme i 3 minutter under omrøring. Kom herefter grøntsagsbouillon på panden og kog ærterne et par minutter indtil de er optøet.

2

Kom din blanding i en blender og tilføj citronsaft, smør, salt og peber. Blend i ca. 1 - 2 minutter indtil blandingen har den ønskede konsistens. Du kan eventuelt tilføre lidt mere bouillon, hvis du gerne vil have den tyndere.

3

Hæld blandingen over i en skål eller fordel det på dine tallerkener. Top af med en smule mynte og lidt peber. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan selv bestemme, hvor tyk eller tynd ærtepuréen skal være. Det afhænger mest af alt af din grøntsagsbouillon. Du kan derfor variere mængden af bouillon og prøve dig frem. Nogle foretrækker en puré meget flydere og andre foretrækker den mere tyk.

Tags