Æblegløgg


To kopper æblegløgg klar til servering

Mangler du noget at varme dig på i denne kolde tid? Eller kunne du godt tænke dig at forkæle en af dine nærmeste med en lækker varm drik? Så kan jeg VARMT anbefale dig at prøve min opskrift på æblegløgg. Det er første gang i år at jeg smager æblegløgg og jeg er virkelig blevet vild med det. Drikken indeholder både citron og ingefær, hvilket gør den frisk og syrlig samt kanel og stjerneanis, som giver drikken en julet smag.

Ingredienser


1 usprøjtet citron

5-10 cm ingefær (alt efter hvor vild du er med ingefær)

3 stjerne anis

2 kanelstænger

1 liter æblemost

1 dl brunfarin

1 dl sukker

Toppings: Rosiner & Mandlersplitter

Fremgangsmåde


1

Start med at tage skallen af ingefæren. Dette gøres let med en ske. Derefter skæres ingefæren og citronen i skriver og kommes over i en gryden sammen med de resterende ingredienser til gløggen

2

Varm nu gløggen til den koger, hvorefter gløggen tages af varmen. Nu skal gløggen trække i 2 timer eller mere ved stuetemperatur.

3

Efter 2 timer siges ingefæren, citronen og krydderierne fra og hældes over i gryden igen

4

Til sidst varmes gløggen op i gryden. Derefter hældes gløggen op i glas og toppes med rosiner og mandsplitter

Tips og Tricks


Gløggen kan holde sig på i 14 dage, hvis den opbevares på køl TIP: Ved at skralde ingefæren med en ske får du kun det nødvendige af ingefæren og du får dermed mere ud af ingefæren.


En dejlig kop æblegløggIngrendienserne til æblegløgg

Tags