Simpel salat med quinoa, grønkål, æble og hokkaido


Salat med grønkål og æble

Hvis du mangler en super nem opskrift på en simpel salat, som kan serveres som tilbehør til et hovedmåltid eller som fyld i pitabrød, wraps eller pandekager, skal du ikke lede længere. Her får du nemlig en opskrift på en fyldig salat med kun fire ingredienser: quinoa, hokkaido græskar, grønkål og æble. Salaten er sprød, mættende og næringsrig, og så smager den bare godt!

Ingredienser


Hokkaido

1/4 hokkaido græskar

1 spsk. olivenolie

Friskkværnet salt og peber

Quinoa

1 1/2 dl. quinoa

5 dl. vand

Et nip salt

Salat

150 g. fintsnittet grønkål

1 æble

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir. Fjern skallen og skær hokkaido græskarret i mundrette tern. Vend ternene i olivenolie, salt og peber og kom dem på bagepladen og bag dem i ca. 25 minutter, til ternene er møre og gyldne.

2

Skyl quinoa grundigt og kog det i rigeligt vand i ca. 12 til 15 minutter. Hæld det overskydende vand fra, når frøene er møre og har suget det meste af væsken til sig.

3

Skær æblet i fine både. Rør kogt quinoa, bagt hokkaido, fintsnittet grønkål og æbletern sammen i en skål og server.

Tips og Tricks


Du kan naturligvis tilsætte flere ingredienser såsom tørrede tranebær, salatost, persille og hakkede saltede mandler, hvis du planlægger at servere salaten som tilbehør til et hovedmåltid. Alternativt kan du servere salaten i alt sin enkelhed med naanbrød, hummus, falafler eller vegetariske frikadeller. Så har du en sund og enkel aftensmad, som smager lige så godt, når den er med i madpakken den efterfølgende dag.


Nem grønkålssalatGrønkålssalat

Tags