Tørret appelsin til drinks


Denne opskrift giver både en god smag og et flot look til dine drinks. En tørret skive appelsin kan helt sikkert få dine venner til at kigge en ekstra gang, når du serverer drinks for dem. De er klart lettest at lave i en dehydrator. Disse kommer ofte på udsalg i supermarkeder til omkring 300 - 400 kr. Du kan dog godt bruge din ovn, hvis du ikke vil investere i en dehydrator.

Ingredienser


2 appelsiner

Fremgangsmåde


1

Du skal skære dine appelsiner i tynde skiver. Brug en skarp kniv eller et mandolinjern.

2

Du kan tørre dine skiver på to måder. Det letteste er helt sikkert i en dehydrator, da den er bygget til det. Her tager det ca. mellem 12 - 20 timer alt afhængigt af størrelsen på skiverne. Sæt din dehydrator på 55 grader. Alternativt kan du bruge din ovn. Sæt den på 60 grader varmluft og kom dem på bagepapir. Lad dem bage i et par timer. Tjek til dem løbende og vend dem. Mærk efter og se om de er helt tørre.

3

Når dine skiver er tørre skal de ligge udenfor ovnen eller dehydratoren i noget tid indtil de er kølet af. Herefter kan du komme dem i en lufttæt boks eller glas, hvor de kan holde sig nogle uger.

Tips og Tricks


Du kan sagtens bruge denne teknik med en række andre grøntsager og bagefter bruge dem i drinks. Citrusfrugter er dog exceptionelt gode til formålet.


Tags