Choko-orange granola


Morgenmad

Sofie Engkjær
Granola med appelsin, chokolade og nødder

Sprød granola med choko-orange smag er en nem opskrift og en velsmagende morgenmad, som kan spises med mælk, på yoghurt, skyr eller som drys på den sædvanlige skål havregryn. Granolaen er tilsat revet appelsinskal, grofthakkede pekan- og valnødder, kokosflager og mørk chokolade.

Ingredienser


2 spsk. honning

2 spsk. kokosolie

1 1/2 spsk. bagekakao

1 økologisk appelsin, skallen heraf

Et nip flagesalt

4 dl. havregryn

1 dl. pekannødder

1 dl. valnødder

2 spsk. hampefrø

1 1/2 dl. rå kokosflager

1/2 dl. rosiner

40 g. mørk chokolade m. appelsin

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Smelt kokosolie og honning i en kasserolle. Tilsæt bagekakao, revet appelsinskal, flagesalt og rør rundt. Tag gryden af varmen.

2

Hak nødder groft. Rør grovvalsede havregryn, grofthakkede pekannødder, valnødder og hampefrø sammen i en skål. Tilsæt blandingen af kokosolie, honning, kakao og appelsin til skålen med de tørre ingredienser og rør godt sammen.

3

Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 25 minutter. Tilsæt kokosflager og bag i yderligere 5 minutter, til granolaen er sprød og gylden. Vend granolaen undervejs, så det bages jævnt. Lad granolaen køle af, inden du tilsætter hakket chokolade og rosiner. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder.

Tips og Tricks


Hvis du ønsker en glutenfri granola, kan du bruge glutenfrie havregryn. Prøv at tilsætte græskarkerner, tørrede tranebær og et drys vaniljepulver, det smager skønt sammen med appelsin, pekan- og valnødder. Du kan i så fald undlade kakaopulver. Når du laver granola er det vigtigt, du holder øje med ovnen og vender granolaen undervejs, så den ikke brænder på.


Granola med appelsin og chokoladeChoko-orange granola

Tags