Risnudelsalat med peanutbutterdressing


Risnudelsalat med peanuterbutterdressing

Hvis du mangler inspiration til en nem aftensmad, får du her en frisk, farverig og sprød risnudelsalat vendt i en cremet peanutbutterdressing. Salaten er glutenfri, plantebaseret og aldeles nem at lave. Det eneste du skal gøre er at koge nudler, snitte grøntsager og røre en dressing sammen. Så bliver det ikke mere simpelt, og du kan med fordel lave en stor portion, så har du lækre rester til madpakken.

Ingredienser


Risnudelsalat

200 g. risnudler

1/2 spidskål

3 gulerødder

1 rød snackpeber

1 mango

1 håndfuld frisk koriander

Peanutbutterdressing

4 spsk. peanutbutter

1 lime, saften heraf

1/2 tsk. stødt ingefær

1 tsk. kokossukker

1 spsk. olivenolie

2 spsk. vand

Chiliflager efter smag

Et nip havsalt

Toppings

Frisk koriander

En håndfuld peanuts

En håndfuld ristede kokosflager

Fremgangsmåde


1

Kog risnudler efter pakkens anvisning, si vandet fra og skyl nudlerne i koldt vand.

2

Snit spidskål fint, riv gulerødder groft på et rivejern og skær snackpeber og mango i mindre tern. Kom grøntsagerne i en stor skål. Hak friske koriander groft og kom dem i skålen med grøntsager. Vend forsigtigt risnudler sammen med grøntsagerne.

3

Kom ingredienserne til dressingen i en minihakker, og blend til du har en cremet dressing. Smag til med salt og chiliflager. Rør dressingen sammen med salaten og server med koriander, peanuts og ristede kokosflager.

Tips og Tricks


Hvis du ønsker flere proteiner i salaten, kan du tilsætte edamamebønner. Du skal blot dække frosne edamamebønner med kogende vand, si vandet fra og røre bønnerne i salaten. Husk at smage dressingen til og tilsæt mere af, hvad du synes mangler såsom soyasovs, tamari eller et skvæt kokosmælk. Brug gerne ahornsirup eller akaciehonning som alternativ til kokossukker. Du kan også servere salaten med ristede sesamfrø eller cashewnødder.


RisnudelsalatRisnudelsalat med grønt

Tags