Gulerodskugler


Dessert

Sofie Engkjær
Gulerodskugler

Krydrede dadelkugler med gulerod henleder tankerne til hjemmebagt gulerodskage, men du skal naturligvis ikke forvente at få en bid kage i munden, når du sætter tænderne i de lækre gulerodskugler. Du kan i stedet se frem til en smag af ristede pekannødder, søde dadler og velkendte krydderier - og det er jo næsten lige så lækkert som gulerodskage!

Ingredienser


100 g. friske dadler (fra papæske)

50 g. pekannødder

3 spsk. havregryn

1 mellemstor gulerod

2 tsk. kanel

1 tsk. vaniljesukker

1/2 tsk. stødt ingefær

1/4 tsk. kardemomme

1 nip flagesalt

Fremgangsmåde


1

Start med at riste pekannødderne på en tør pande ved middelvarme, til de er gyldne og dufter godt.

2

Skræl guleroden og riv den fint. Fjern stenene fra dadlerne og blend dem i en foodprocessor sammen med ristede pekannødder, revet gulerod, havregryn, kanel, vanilje, stødt ingefær, kardemomme og flagesalt. Hvis dejen er meget klistret, kan du tilsætte flere havregryn.

3

Tril dejen til otte kugler og opbevar dem i en lufttæt beholder på køl.

Tips og Tricks


Hvis du foretrækker det, kan du sagtens bruge mandler, valnødder eller en blanding af de to i stedet for pekannødder. Du kan også søde dadelkuglerne med lidt ahornsirup eller honning, og du kan trille dem i ristet kokosmel, ristede nødder, hampefrø eller havregryn, med mindre du vil fryse kuglerne. Tag gulerodskuglerne med i madpakken som det søde punktum eller nyd dem til dessert.


Gulerodskugler med smag af gulerodskageDadelkugler med gulerod

Tags