Sprøde maste kartofler


Sprøde maste kartofler

Kartofler er en af de mest alsidige grøntsager. Der er utrolig mange forskellige måder at lave dem på samt mange forskellige retter de kan bruges i. Denne opskrift er en fantastisk god måder at lave dem på, hvis man har prøvet de almindelig tilberedningsmetoder mange gange.

Ingredienser


1 kg kartofler (gerne små og samme størrelse)

4 spsk olivenolie

1 tsk salt

1 tsk løgpulver

1 tsk chiliflager

Peber

Evt hakket persille til toppen

Fremgangsmåde


1

Start med at skrubbe dine kartofler under vand, så de er helt rene. Du kan bruge fingrene eller en lille børste. Tag herefter en gryde op og kom vand i. Tænd for blusset og lad vandet komme i kog.

2

Kom kartoflerne i det kogende vand med salt og lad dem koge i ca. 15 - 20 minutter. Stik i dem med en gaffel for at teste om de er klar. Den skal gerne kunne slippe let. Hæld vandet fra gryden og lad kartoflerne køle af.

3

Nu kan du tænde ovnen på 200 grader. Tag en bageplade frem og fordel 1 spsk olivenolien i bunden. Tag en træske eller et andet redskab, som du kan mase kartoflerne med. Placer dem på bagepladen og mas dem flade. De skal være ca. 1 cm eller lidt mere i højden. De flade kartofler bliver mere sprøde.

4

Tilføj de sidste spiseskefulde olivenolie samt alle krydderierne ovenpå. Bag kartoflerne i ca. 25 - 30 minutter i ovnen. Tjek løbende til dem. Fordel persillen over kartoflerne, når de er færdige. Server med det samme. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan selv prøve at variere størrelsen på kartoflerne og eksperimentere med forskellige krydderier. Desuden er kartoflerne rigtig lækre med en god dip. Det kan både være en yoghurt dip eller en baseret på mayonnaise.


Opskrift på sprøde kartoflerVegetar - opskrift på sprøde kartofler

Tags