Små tærter med svampe


Forret

Kristoffer Andreasen

Små tærter med svampe

Denne opskrift er en rigtig god forret med dejlig smag. De små tærter med svampe giver en smule mæthed inden en større hovedret. Du kan med fordel bruge de gode vilde svampe såsom kantareller og Karl Johan. Ellers kan du nøjes med at bruge svampe fra supermarkedet. De bliver dog bedre, hvis du køber en svampemix med forskellige svampe.

Ingredienser


1 pakke butterdej (ca. 350 gram)

250 gram blandede svampe

20 gram revet parmesan

1 håndfuld hakket persille

1 fed hvidløg (finthakket)

25 gram smør

1 æg til pensling

Lidt mel til bordet

Fremgangsmåde


1

Kom lidt mel på dit bord og rul din butterdej ud. Tag en skål eller et stort glas og lav 4 runde cirkler i dejen. Du skal prøve at lave dem ca. 15 - 18 cm store i diameter. Flyt dem til en bageplade med bagepapir.

2

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Tag derefter en pande op og sæt den på medium varme. Kom lidt smør på panden og steg dine svampe. Lad dem stege i ca. 5 minutter indtil noget af væsken er ude af dem. Giv dem lidt salt og peber mens de er på panden. Når de er færdig kan du komme dem i en skål sammen med parmesan, hvidløg og persille.

3

Fordel din svampeblanding på dejen, men efterlad 1 cm i siden. Pisk dit æg kort og kom æg på siderne med en pensel. Bag tærterne i ovnen i ca. 20 minutter. Tjek dog til dem løbende og tag dem ud, når dejen er blevet sprød. Server med det samme. Velbekomme!

Tips og Tricks


Dette er en af de mere mættende vegetariske forretter, som de fleste vil kunne lide. Du skal derfor ikke servere en alt for stor hovedret. Med en salat kan den godt bruges til aftensmad for familien. Du kan godt udskifte persille med en anden frisk krydderurt, hvis du har dem i din køkkenhave.

Opskrift - Små tærter med svampeVegetar - Tærte med svampe

Tags