Nemme fibersnegle med hørfrø


Bagværk

Sofie Engkjær

Lækre opskrift på fibersnegle med hørfrø

Mangler du et godt alternativ til almindelige boller? Så spring ud i at lave disse lette, bløde og saftige fibersnegle. Bageenzymerne gør dem lette som en sky, og 5-kornsblandingen samt hørfrøene bidrager med struktur og bid. De er herlige til brunchbordet, oplagte som sandwichbrød og smager særligt godt på en dag i snegletempo.

Ingredienser


25 g havreklid

50 g 5-korns blanding (eller lign.)

50 g grahamsmel

3 dl kogende vand

25 g blødt smør

10 g mørk sirup

15 g hørfrø

1 tsk groft salt

1 dl koldt vand

25 g gær

425 g hvedemel

9 g bageenzymer (kan udelades men gør gærbrød ”fluffy” - købes i Bilka)

Fremgangsmåde


1

Bland havreklid, 5-korns blanding og grahamsmel i en skål. Hæld det kogende vand henover og rør det sammen og lad trække i 30 min, før du tilsætter smør, sirup, hørfrø og salt og blander det godt. Lad afkøle til lillefingervarmt.

2

Smuldr og opløs gær i et glas med koldt vand og ælt det i dejen.

3

Bland enzymer i melet og tilsæt blandingen i dejen over et par gange - ælt dejen godt i 12-14 minutter gerne på røremaskine (brug K-spaden). Dejen vil stadig være let klistret.

4

Flyt dejen over i en ren oliesmurt skål, hvor den hæver overdækket i 45 min ved stuetemperatur.

5

Skrab dejen ud på et meldrysset bord, og rul dejen ud til en rektangel på ca. 35×40 cm. Løft dejen indimellem og ”pudr” med lidt mel, så den ikke klistrer fast til bordet. Rul dejen sammen til en roulade fra den brede side.

6

Skær rouladen i 12 lige tykke skiver (ca. 3 cm), og fordel dem på to plader, beklædt med bagepapir. Tryk midten af sneglen lidt ned med en våd finger og drys med sesamfrø.

7

Sæt de to bageplader øverst i en kold ovn. Sæt en bradepande i bunden af ovnen og hæld 1 ltr kogende vand deri. Luk lågen og lad sneglene hæve over damp i 40 min. i kold ovn.

8

Tag pladerne ud og dæk dem med et opvredet viskestykke, mens ovnen opvarmes til 220 grader (alm. ovn ikke varmluft)

9

Bag fibersneglene ca. 17-19 min i den nederste tredjedel af ovnen – en plade ad gangen. Når sneglene er færdigbagte, afkøler de under et opvredet viskestykke, så dampen forbliver inde i brødet.

Tips og Tricks


Top gerne sneglene med hørfrø eller sesamfrø, du kan også putte sesamfrø i dejen fremfor hørfrø. Du behøver desuden ikke at lave dejen til snegle, de kan også sagtens formes til almindelige boller.

Fibersnegle med hørfrø på en tallerkenskåret fibersnegle med hørfrø på en tallerken

Tags