Romkugler


Dessert

Sofie Engkjær
romkugler med mandelmel

Romkugler er en klassiker til eftermiddagskaffen, og kageopskriften er en nem måde at få bugt med nogle kagerester på. De er lette at lave og kan endda laves en dag i forvejen. Endnu et bonus er, at opskriften blot kræver nogle få ingredienser, og du kan desuden vælge at lave din egen mandelmel eller bruge rom i stedet for romessens.

Ingredienser


400 g kagerester (jeg brugte brownie)

2 spsk hindbærkompot eller hindbærmarmelade

3 tsk romessens

1 1/2- 2 dl mandelmel

Fremgangsmåde


1

Kom chokoladekagen i en foodprocessor og kør til den er finsmuldret. Tilsæt hindbærkompot, romessens og mandelmel lidt ad gangen. Hvis dejen fortsat er meget våd, tilsæt da lidt mere mandelmel.

2

Smag dejen til og juster gerne må mængden af hindbærkompot og romessens efter smag. Kom dejen på køl i 30 minutter og tril dem derefter i kokosmel eller hakkede nødder.

Tips og Tricks


Hvis du bruger en lys kagedej fremfor chokoladekage eller brownie, kan du med fordel tilsætte et par spiseskeer kakao. Prøv også gerne at tilsætte en anden frugtkompot eller marmelade for et tvist.


romkugler på en flot tallerkenromkugler

Tags