Penne med svampe, bladselleri og grønkål


Aftensmad

Sofie Engkjær
Pastaret med smøreost og grønt

Penne med svampe, bladselleri og grønkål er en simpel pastaret, som er nem at lave. Det eneste du skal gøre er at koge pasta, ordne grøntsager og stege dem, inden pastaen tilsættes, og en lækker ret er klar til servering med et generøst drys parmesanost.

Ingredienser


200 g. fuldkornspenne

1 rødløg

1 fed hvidløg

250 g. champignon

2 stængler bladselleri

50 g. grønkål, hakket

2 spsk. smøreost med krydderurter

Olivenolie

Friskkværnet salt og peber

Parmesanost

Fremgangsmåde


1

Kog pasta i letsaltet vand i ca. 10 min. Afdryp pastaen men gem 1 dl. af kogevandet.

2

Hak rødløg og hvidløg fint. Rens champignon og skær dem i skiver og steg dem sammen med løg og hvidløg i lidt olivenolie på en middelvarm pande, til løgene er klare og svampene gyldne. Skær ligeledes bladselleri i mindre stykker og tilsæt dem til den middelvarme pande.

3

Tilsæt hakket grønkål og lad det stege med et par minutter, inden smøreost, pasta og kogevand tilsættes. Smag til med salt og peber og server med friskrevet parmesanost.

Tips og Tricks


Som tilbehør til pastaretten server gerne friske tomater eller lav en let salat. Erstat eventuelt champignon med østershatte, portobellosvampe eller brug en blanding af alle tre. Anvend også gerne en anden smøreost såsom smøreost med peber- eller trøffelsmag. Men husk parmesanost - det er et must i de fleste pastaretter.


Pastaret med stegte svampe, grønkål og bladselleriStegt pastaret

Tags