Pastasalat kan serveres både som tilbehør og som et måltid i sig selv - tag for eksempel denne version med supperhorn, halloumi, kikærter, sorte oliven og grøn pesto med i madpakken, eller server den til sommerens grillmad. De sprøde kikærter og den salte halloumi løfter den klassiske pasta med pesto og gør den ekstra lækker.
Ingredienser
Ristede kikærter
230 g. kikærter (drænet vægt, fra dåse)
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Pastasalat
250 g. suppehorn
200 g. halloumi
140 g. sorte oliven (drænet vægt, uden sten)
1 avocado
45 g. grøn pesto
Fremgangsmåde
Kog pastaen efter pakkens anvisning.
Skyl kikærterne, dup dem tørre, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter, til de er sprøde.
Skær halloumi i tern, og steg dem gyldne på en middelvarm pande i olivenolie.
Halvér olivenene og skær avocado i tern. Vend pastaen sammen med de ristede kikærter, oliven, avocado, stegt halloumi og grøn pes
Tips og Tricks
Lav en stor portion, og gem resterne til frokost. Hvis du vil gøre salaten mere fyldig, kan du røre frisk babyspinat eller soltørrede tomater i. Du kan naturligvis også bruge en anden type pasta, hvis du allerede har en rest til overs.







