Pandekager med græskar og havregryn


Morgenmad

Sofie Engkjær
Sunde pandekager med græskar og havregryn

Pandekager med græskarmos, pumpkin pie spice og havregryn er en skøn og sund efterårs- eller vintermorgenmad, som kan serveres med et generøst drys ahornsirup, græsk yoghurt, frisk frugt, nøddesmør eller ristede nødder. Pandekagerne er nemme at lave, for alle ingredienser skal blot blendes sammen, inden du steger skefulde af den krydrede pandekagedej.

Ingredienser


2 dl. havregryn

1 tsk. bagepulver

1 tsk. pumpkin pie krydderiblanding

Et nip vaniljepulver

Et nip salt

1 1/2 dl. mandeldrik

1 dl. græskarmos

1 æg

Smør eller kokosolie

Fremgangsmåde


1

Kom alle ingredienser i en blender og blend til en cremet dej.

2

Smelt smør eller kokosolie på en middelvarm pande og kom skefulde af dejen på panden. Steg pandekagerne til de er gyldne og gennembagte.

Tips og Tricks


Lav gerne en dobbeltportion og frys pandekagerne, så har du lækker morgenmad til en travl morgen. Har du ikke pumpkin spice? Så kan du bruge: 1 tsk. kanel, ½ tsk. stødt ingefær, ¼ tsk. stødt muskatnød og ¼ tsk. nelliker. Du kan også nøjes med kanel og et drys kardemomme. Græskarmos laver du nemt ved at skære hokkaidogræskar i tern og koge græskarret i en gryde i ca. 20 minutter, til det er mørt. Si vandet fra og brug en stavblender til at blende græskarret til en mos.


Pandekager med pumpkin spicePandekager med græskar

Tags