Pærecrumble med chokolade og marcipan


Dessert

Sofie Engkjær
Pærecrumble med chokolade

Pærecrumble med marcipan, mandler og mørk chokolade er en skøn dessert at imponere sine gæster med. Crumblen er desuden en ideel dessert at lave, hvis frugtskålen bugner over med triste og overmodne pærer, eller hvis lysten til noget sødt og knasende melder sig.

Ingredienser


Fyld

5 pærer

Smør til formen

Crumbledej

100 g. smør

100 g. marcipan

2 tsk. vaniljesukker

40 g. speltflager

40 g. finvalsede havregryn

60 g. sukker

75 g. mandler

50 g. mørk chokolade

1,5 dl. hvedemel

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.

2

Skyl pærer og skær dem i mundrette stykker. Smør derefter en tærteform med smør og fordel pærestykkerne deri.

3

Hak mandler groft og riv marcipanen. Brug derefter hænderne til at blande blødt smør, vaniljesukker, havregryn, speltflager, sukker, hvedemel, hakkede mandler og revet marcipan i en skål. Hak dernæst chokoladen i mindre stykker og tilsæt det til skålen med crumbledejen. Fordel crumbledejen over pærerne og bag pærecrumblen i midten af ovnen til kagen er flot gylden, det tager cirka 20 minutter. Servér kagen lun med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Tips og Tricks


Server crumblen lun med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche rørt med vaniljesukker. Hvis ikke det er sæson for pærer, så erstat pære med æble og tilsæt eventuelt kanel og undlad chokolade - kun fantasien sætter grænser. Du kan også vælge at portionsanrette pærecrumblen i små tærteforme og pynte med skovsyre.


Pærecrumble med marcipanPærecrumble med mandler

Tags