Ovnbagt tomatsuppe


flot tomat suppe på en tallerken

Den perfekte suppe til at varme dit hjerte og dit sind. I denne kolde tid er der ikke noget bedre end at varme sig på en varm og lækker omgang hjemmelavet suppe. Hjemme i min familie plejede vi altid at få Knorrs tomatsuppe, men efter jeg har lært at lave hjemmelavet tomatsuppe har jeg svært ved at spise færdiglavet tomatsupper. Men er det ikke mega besværligt at lave sin egen tomatsuppe? Næh nej! Suppen passer sig selv det meste af tiden, da grøntsagerne bliver tilberedt i ovnen og derefter skal det hele bare blendes. De ovnbagte tomater frembringer en masse umami, som giver suppen en masse smag og lækkerhed. Hvis ikke du tror på mig bliver du jo nødt til at prøve selv ;)

Ingredienser


500g cherrytomater

2 små løg

2 fed hvidløg

3 store gulerødder

Evt lidt kålrester fx. stokken fra blomkål

0,5-1 liter grøntsagsboullion

2 spsk soya

2 spsk citronsaft

1 spsk honing

Frisk oregano eller timian

Salt

Tilbehør: Creme Fraiche, Æble, Ristede kerner

Tilbehør: Rugbrøds croutoner, Friske krydderurter f.eks. timian, brød

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 200 grader

2

Skær tomaterne i halve. Skær gulerødderne i små skriver. Fjern skallen fra løgene og skær løget i kvarte stykker. Hvidløgene kan bages med skal på.

3

Anret tomater, gulerødder, løg og hvidløg (og evt. kålrester) på en beklædt bageplade og kom olie, salt og timian/oregano oven på. Derfeter bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 minutter.

4

Kog 1 liter vand og kom 2 boullionterningsterninger indtil de er opløst

5

Kom grøntsagerne, honning, soya, citronsaft og 0,5 liter bouillon over i en blender. Sørge for at det er godt blendet. Tilsæt mere bouillon indtil du får den ønskede konsistens

6

Anret med creme fraiche, frisk timian og ristede kerner og spis evt. brød til.

Tips og Tricks


Denne opskrift er super godt til at få brugt dine grøntsagsrester såsom stokke fra blomkål, slatten kålblade eller rynkede tomater. Og så kan endda suppen fryses ned i op til 3 måneder, så du har en hurtig omgang aftensmad en dag, hvor overskuddet er lavt.


bagte grøntsager

Tags