Den perfekte suppe til at varme dit hjerte og dit sind. I denne kolde tid er der ikke noget bedre end at varme sig på en varm og lækker omgang hjemmelavet suppe. Hjemme i min familie plejede vi altid at få Knorrs tomatsuppe, men efter jeg har lært at lave hjemmelavet tomatsuppe har jeg svært ved at spise færdiglavet tomatsupper. Men er det ikke mega besværligt at lave sin egen tomatsuppe? Næh nej! Suppen passer sig selv det meste af tiden, da grøntsagerne bliver tilberedt i ovnen og derefter skal det hele bare blendes. De ovnbagte tomater frembringer en masse umami, som giver suppen en masse smag og lækkerhed. Hvis ikke du tror på mig bliver du jo nødt til at prøve selv ;)
Ingredienser
500g cherrytomater
2 små løg
2 fed hvidløg
3 store gulerødder
Evt lidt kålrester fx. stokken fra blomkål
0,5-1 liter grøntsagsboullion
2 spsk soya
2 spsk citronsaft
1 spsk honing
Frisk oregano eller timian
Salt
Tilbehør: Creme Fraiche, Æble, Ristede kerner
Tilbehør: Rugbrøds croutoner, Friske krydderurter f.eks. timian, brød
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader
Skær tomaterne i halve. Skær gulerødderne i små skriver. Fjern skallen fra løgene og skær løget i kvarte stykker. Hvidløgene kan bages med skal på.
Anret tomater, gulerødder, løg og hvidløg (og evt. kålrester) på en beklædt bageplade og kom olie, salt og timian/oregano oven på. Derfeter bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 minutter.
Kog 1 liter vand og kom 2 boullionterningsterninger indtil de er opløst
Kom grøntsagerne, honning, soya, citronsaft og 0,5 liter bouillon over i en blender. Sørge for at det er godt blendet. Tilsæt mere bouillon indtil du får den ønskede konsistens
Anret med creme fraiche, frisk timian og ristede kerner og spis evt. brød til.
Tips og Tricks
Denne opskrift er super godt til at få brugt dine grøntsagsrester såsom stokke fra blomkål, slatten kålblade eller rynkede tomater. Og så kan endda suppen fryses ned i op til 3 måneder, så du har en hurtig omgang aftensmad en dag, hvor overskuddet er lavt.