Øllebrød med citroncreme


Morgenmad

Sofie Engkjær
Øllebrød med citroncreme

Øllebrød er en lækker, varm og næringsrig grød, som er fuld af nostalgi og fuldkorn. Denne version er uden øl og smagt til med citron og pumpkin spice, som nemt kan erstattes af kanel eller kardemomme. Grøden er toppet med frisk citroncreme, der komplimenterer den søde og mættende grød.

Ingredienser


Øllebrød

2 skiver rugbrød med kerner, ca. 90 g.

2 dl. kogende vand

0,5 dl. mælk

1 tsk. brun farin

1/2 tsk. vaniljepasta

0,5 tsk. pumpkin spice eller kanel

0,5 økologisk citron, skallen heraf

Citroncreme

2 spsk. græsk yoghurt

1 tsk. lemoncurd

Lidt revet citronskal

Fremgangsmåde


1

Skær rugbrød i tern og kom det i en lille gryde med kogende vand. Lad rugbrødet trække i 30 minutter og tilsæt mælk, brun farin, vaniljepasta, krydderi og revet citronskal. Tænd for blusset og lad grøden koge ved middelvarme i 5-7 minutter, til grøden har nået den rette konsistens. Blend gerne grøden med en stavblender, hvis du ønsker en helt cremet konsistens.

2

Rør lemoncurd, græsk yoghurt og lidt revet citronskal godt sammen i en skål. Server øllebrødet i en skål toppet med citroncreme, mandelsmør og revet citronskal.

Tips og Tricks


Som det også gælder almindelig grød lavet på havre, kan der altid tilsættes flere frø og kerner for lidt ekstra fibre. Jeg tilsætter gerne lidt hørfrø eller solsikkekerner, hvis det er noget, jeg har på lager. Undlad gerne brun farin og erstat det med 2-3 dadler.


Krydret øllebrødNem øllebrød

Tags