Måltidssalat med BBQ-kikærter og hokkaidogræskar


Salat med hokkaido, kikærter og dadler

En orange måltidssalat med bagt hokkaidogræskar, ristede BBQ-kikærter, couscous, gulerodsbånd og søde dadler er en fyldig og smagfuld salat, som smager godt serveret med en skefuld basilikums- eller ramsløgspesto og et drys parmesanost. Salaten er lun, nem og mættende, og den kan både spises som en måltidssalat med eller uden brød til, eller du kan servere den som tilbehør til et hovedmåltid for to personer.

Ingredienser


Bagt hokkaidogræskar

100 g. hokkaidogræskar

1 tsk. olivenolie

Friskkværnet salt og peber

Ristede kikærter

240 g. kikærter, en dåse

2 spsk. barbecuesauce

Friskkværnet salt og peber

Couscous

1/2 dl. couscous

1 dl. kogende vand

Et nip salt

Grøntsager

2 gulerødder

3 friske dadler, uden sten

Parmesanost

Pesto

Fremgangsmåde


1

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Skyl dernæst hokkaidogræskarret og skær det i mundrette tern. Kom ternene på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i olivenolie, salt og peber, inden de bages i 30 minutter, til de er gyldne og møre.

2

Dræn kikærter for væske og skyl dem grundigt, inden du tørrer dem let med køkkenrulle og vender dem i barbecuesauce, salt og peber. Kom kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 20 minutter ved 180 grader varmluft, til de er gyldne og sprøde.

3

Skyl couscous grundigt i en si og kom så couscous i en skål med kogende vand og salt. Anbring en tallerken over skålen, så couscoussen kan trække. Stil skålen til side.

4

Skyl gulerødder grundigt og skræl dem i bånd og hak dadlerne groft. Rør bagt hokkaidogræskar, ristede BBQ-kikærter, couscous, gulerodsbånd og dadler sammen i en skål. Smag til med salt og peber og server med et drys parmesanost og pesto.

Tips og Tricks


Salaten kan laves på forhånd men vær opmærksom på, at kikærterne mister deres sprødhed. Hvis du ikke har barbecuesauce, kan du krydre kikærterne med stødt paprika, hvidløgspulver, salt og peber. Ønsker du, at salaten skal være plantebaseret, kan du med fordel erstatte parmesanost med gærflager og vælge en vegansk pesto eller bruge hummus som alternativ dyppelse.


Måltidssalat med bbq-kikærterMåltidssalat med kikærter og hokkaido

Tags