Fiberrig køleskabsgrød med skovbær


Morgenmad

Sofie Engkjær
Køleskabsgrød med skovbær

Køleskabsgrød kan laves på utallige måder, her er grøden fyldt med fibre, protein og knas i form af græskarkerner, hørfrø, chiafrø, mandler og havregryn. Grøden har en smuk farve og smager sødt af dadel og skovbær, og så er grøden krydret med lakridspulver. Køleskabsgrøden er nem at røre sammen aftenen forinden, den skal spises i ro og mag eller på farten.

Ingredienser


Grød

1 dl. frosne skovbær

1/2 dl. A38

1 dl. mælk

2 spsk. havregryn

1 spsk. chiafrø

1 spsk. mandler

1 tsk. græskarkerner

1 tsk. hørfrø

1 tsk. solsikkekerner

1 dadel

1/4 tsk. rålakridspulver

Et nip salt

Toppings

Banan

Mørk chokolade, hakket

Fremgangsmåde


1

Hæld kogende vand over de frosne bær og tilsæt dem til en lufttæt beholder med havregryn, chiafrø, hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner, rålakridspulver, salt, mælk og A38. Hak dadel og mandler groft og rør det i grøden, tilsæt evt. mere mælk. Opbevar på køl natten over og top grøden med bananskiver og revet mørk chokolade.

Tips og Tricks


Justér gerne mængden af mælk eller A38, så grøden får den konsistens, du synes bedst om. Prøv også at erstatte lakridspulver med kardemomme og revet ingefær, det smager skønt og passer godt til skovbærrene. Grøden smager også godt toppet med frisk appelsin og hakkede mandler.


Fiberrig køleskabsgrødFriluftsgrød

Tags