Kartoffelsuppe med porrer


Kartoffelsuppe med porrer

Supper er fantastiske i de kolde måneder. Denne suppe kan dog også sagtens fungere i de andre årstider. En kartoffelsuppe med porrer har en god smag og fløden er med til at gøre den mere cremet. Du kan dog udelade fløden, hvis du vil have en mindre fed ret. Du kan godt toppe med noget ristet rugbrød, hvis du ikke har noget godt brød eller naan på lager.

Ingredienser


1 kg kartofler

3 porrer

2 fed hvidløg

250 ml madlavningsfløde

1,5 liter grøntsagsbouillon

1 tsk rosmarin (tørret eller frisk)

1 tsk chiliflager

1 spsk olivenolie

Salt og peber

Græskarkerner til toppen

Evt creme fraiche til toppen

Evt lidt ekstra porre til toppen

Fremgangsmåde


1

Start med at rense dine kartofler og porrer. Du behøver ikke at skrælle kartoflerne så længe du gør dem fint rene. Skær kartoflerne i mindre tern og porrer i mindre stykker. Kom dem i en stor gryde sammen med en smule olivenolie.

2

Steg kartofler og porrer i nogle minutter i gryden. Tilføj hvidløgsfed, chiliflager, rosmarin og grøntsagsbouillon. Lad blandingen simre i ca. 20 minutter.

3

Kom fløden i suppen og rør lidt rundt. Tag din stavblender og blend suppen indtil den er cremet og uden klumper. Du kan alternativt bruge en almindelig blender, hvis du ikke har en stavblender. Kom lidt porre, græskarkerner og måske lidt olivenolie på toppen inden servering. Server med et stykke godt brød eller lidt indisk naanbrød. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan tilføje mange forskellige grøntsager til en suppe. Hvis du har en gulerod eller andre rodfrugter liggende kan de fint bruges. Generelt er supper gode til at få renset ud i køleskabet.


Opskrift - Kartoffelsuppe med porrerVegetar - Kartoffelsuppe

Tags