Hjemmelavede majspandekager


Hovedret

Nanna Buch Pedersen

Hjemmelavede majspandekager

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg elsker det mexikanske køkken. Dog har jeg aldrig selv begivet mig ud i at lave majs pandekager/ majs tortillas fra bunden af. Jeg kan derfor postivt overrasket over hvor nemt og sjovt det var at lave dem. Dejen til pandekagerne består af kun 4 ingredienser, men de er samtidig lækre og fyld af smag. Fyldet i pandekagerne bestemmer du helt selv, men jeg er vild med at putte majs, bønner, spinat, avokado og selvfølgelig chilimayo i.

Ingredienser


1,5 dl kogende vand

2 dl majsmel

1 tsk paprika

En knivspids salt

Peberfrugt

Spinat

Majs

Sorte bønner

Avokado

Revet gulerod

Rødløg

Lime

Fremgangsmåde


1

Bland majsmel med salt og paprika sammen med det kogende vand. Ælt dejen godt sammen til det er en samlet masse. Lad dejen hvile i 30 min. Du kan evt. foreberede grøntsagerne, avokado og bønner imens.

2

Form nu dejen til 6-8 små kugler. Læg en kugle mellem to stykker bagepapir og tryk kuglen flad med en kagerulle. Derefter steges pandekagerne på begge sider på en pande med lidt olie. Pandekagerne puffer kortvarigt op hvorefter de skal vendes.

3

Kom pandekagerne over på et fad og anret dem med dit ønskede tilbehør.

Tips og Tricks


Pandekagerne bliver desværre lidt tørre dagen efter. Hvis du har for mange i overskud kan evt. bage dem i ovnen med lidt olie og salt og vupti så har du tortillas chips.

Hjemmelavede majspandekager - OpskriftHjemmelavede majspandekager - Ingredienser

Tags