Hindbærgrød


Morgenmad

Sofie Engkjær
Havregrød med hindbær

Havregrød med hindbær er endnu en måde at variere sin morgengrød på. Hindbærgrøden er fin, frisk og fyldig, og så er den nem at lave. Top grøden med hjemmelavet mandelsmør og chokolade eller spis den i alt sin enkelhed for en god og nærende start på dagen.

Ingredienser


1/2 dl. grovvalsede havregryn

1/2 dl. finvalsede havregryn

1 dl. frosne hindbær

1 dl. mælk

1 1/2 dl. vand

1 dadel, hakket og uden sten

1 tsk. chiafrø

1 tsk. vaniljepasta el. vaniljesukker

Et nip salt

Fremgangsmåde


1

Kom alle ingredienser i en lille gryde og skru op på middel til høj varme under hyppig omrøring. Når grøden begynder at småkoge skru ned på lav varme og rør i grøden, til den ønskede konsistens er nået. Top med nøddesmør og chokolade.

Tips og Tricks


Hindbær bidrager med en smule syrlighed i grøden så tilsæt gerne en ekstra dadel eller lidt akaciehonning, agavesirup eller ahornsirup. Prøv også at erstatte halvdelen af havregrynene med speltflager eller brug kun grovvalsede havregryn, hvis ikke du har finvalsede på lager. Prøv gerne at toppe grøden med friske hindbær, græsk yoghurt og et drys kokossukker.


Grød med hindbærGrød med vanilje og hindbær

Tags