Havregrød med blomkål


Morgenmad

Sofie Engkjær
Havregrød med blomkål og chiafrø

Havregrød er en sikker måde at starte dagen på, eftersom grød er nærende, mættende og tillader et hav af forskellige toppings, der nemt kan varieres alt efter smag og sæson. Denne version indeholder skjult blomkål i form af blomkålsris, der kan købes på frost. Blomkålen er ikke til at smage, men det løfter indtaget af grøntsager allerede fra morgenstunden.

Ingredienser


1 dl havregryn

1/2 dl frosne blomkålsris

1 dl plantedrik, jeg bruger mandeldrik

1/2-1 dl vand

1 tsk chiafrø

1/2 tsk kanel

Et nip salt

Fremgangsmåde


1

Rør alle ingredienserne sammen til en grød i en kasserolle. Kog grøden op ved middelvarme under hyppig omrøring i et par minutter og lad derefter grøden koge ved svage varme, indtil den ønskede konsistens er nået - det tager typisk fem minutter.

Tips og Tricks


Kanelen i grøden kamuflerer blomkålen så juster gerne mængden af krydderier eller prøv at tilsætte en tsk rå kakaopulver fremfor kanel. Prøv også at tilsætte lidt ahornsirup eller et par dadler til grøden, hvis du ønsker en sødere grød. Jeg foretrækker at søde grøden med de toppings, som jeg vælger at tilsætte. Her har jeg toppet grøden med banan, peanutbutter og mørk chokolade.


Havregrød med blomkål og kanelHavregrød med blomkål

Tags