Grød med chiafrø, mandelmælk og bær


Morgenmad

Sofie Engkjær
lækkert chiagrød med blåbære og hindbærkompot

Mit favorit måltid er morgenmad, ingen tvivl om det. Men når det kommer til at vælge, hvilken type af morgenmad, så er jeg splittet. Denne chiagrød er dog på top tre, den tager nemlig ingen tid at røre sammen, så morgenmaden kan komme med på farten, og så er den velegnet til et hav af forskellige toppings.

Ingredienser


1 dl havregryn

1,5 dl mandeldrik

1 tsk chiafrø med top

1/2 tsk kanel

En knivspids salt

Toppings: hindbærkompot, mandelsmør, blåbær, mandelflager og frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde


1

Bland alle ingredienser sammen, på nær toppings, i en beholder og rør det godt sammen. Lad blandingen stå overdækket på køl natten over.

2

Næste morgen tilføjes eventuelt en ekstra slat mælk, og rør igen i grøden.

3

Så er grøden ellers klar til toppings. Jeg har toppet min grød med hindbærkompot, mandelsmør, blåbær, mandelflager og frysetørrede hindbær.

Tips og Tricks


Chiagrøden kan varieres på utallige måder. Prøv eventuelt at tilføje 1 tsk kakaopulver, lidt vaniljesukker og en hakket dadel. Top med friske hindbær og peanutbutter. Hørfrø fungerer også godt i grøden.


I denne Chiafrø grød kan man kan også tilføj peanutbutter til grøden for lidt ekstra protein

Tags