Granola med cashewnødder og chokolade


Morgenmad

Sofie Engkjær
Granola med cashewnødder

Granola med cashewnødder, kokos og chokolade er en sikker kombination, som smager godt på yoghurt, smoothie bowls, med mælk eller som snack. Granolaen er sprød, sød og gylden, og så er den nem at lave og billigere end færdiglavet granola fra supermarkedet. Den kan desuden let varieres og tilpasses det, du har i skabet.

Ingredienser


2 spsk. honning

2 spsk. smør

2 spsk. chiafrø

150 g. havregryn

75 g. cashewnødder, hakkede

35 g. kokosmel

1/2 tsk. kardemomme

Et nip salt

50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom honning og smør i en kasserolle og lad det smelte sammen.

2

I en skål blandes havregryn, hakkede cashewnødder, kokosmel, chiafrø, kardemomme og et nip salt. Hæld blandingen af smør og honning over de resterende ingredienser i skålen og bland godt.

3

Beklæd en bageplade med bagepapir og kom granola på bagepladen, som placeres i midten af ovnen, hvor det bages i ca. 15 minutter til det er gyldent. Lad det afkøle og tilsæt hakket chokolade.

Tips og Tricks


Vær kreativ og tilsæt lige de ingredienser, som du holder af. Prøv eventuelt at tilsætte 1 spsk. kakaopulver, vaniljepulver eller erstat cashewnødderne med frø og kerner. Tilsæt også gerne tørret frugt, nøddesmør eller mere chokolade.


Granola med koksGranola med chokolade

Tags