Gnocchi med svampe og gorgonzola


Hovedret

Kristoffer Andreasen

Gnocchi med svampe og gorgonzola
Loading...

Der er rigtig mange italienske klassikere, som er populære i Danmark. Gnocchi er dog en af de mindre kendte. Det er dog utrolig lækkert og med denne opskrift får du en hurtig og lækker måde at servere dem på. Du kan selv vælge hvilke svampe, som du gerne vil bruge i opskriften.

Ingredienser


400 gram gnocchi

200 gram svampe (brug dem du vil evt. champignon/portobello)

2 fed hvidløg

75 gram gorgonzola (eller en anden blå ost)

Persille til toppen

1 tsk smør

1 spsk olivenolie

Salt og peber

Fremgangsmåde


1

Tag en gryde op og kog gnocchi efter anvisningen på pakken. Tag så en pande op og tænd for medium varme. Skær dine svampe i mindre stykker og kom lidt olivenolie/smør på panden sammen med svampene.

2

Steg svampene i ca. 10 minutter og kom hvidløg på panden efter ca. 5 minutter. Kom salt og peber på blandingen. Til sidst skal du komme persille på panden sammen med de kogte gnocchi.

3

Kom det på en tallerken og fordel derefter stykker af osten over blandingen og lad det smelte i et par minutter. Server med lidt ekstra persille på toppen. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan selv bestemme hvilken slags ost og svampe, som du bruger. Det er dog bedst, hvis du ikke går med den billigste ost. En af de mere cremede blå oste er bedre til retten. Det letteste valg af svampe er champignon. Du kan dog sagtens bruge nogle af de mere eksklusive spisesvampe såsom kantareller eller Karl Johan.

Opskrift på gnocchi med svampeVegetaropskrift på gnocchi med svampe

Tags