Dadelkugler


Dessert

Sofie Engkjær
Dadelkugler - Vegetar

Jeg har altid en sød snack på lager til at forsøde flere timers læsning, stille den lille sult eller for at være klar til at dele med andre. Og her kommer dadelkuglen ind i billedet. Den er sød, praktisk og kan varieres på utallige måder - bare du har dadler på lager. Jeg har nedskrevet min absolut yndlings version og delt den nedenfor.

Ingredienser


200 g dadler

1 dl havregryn

2 tsk mandelsmør

2 tsk hindbærkompot

1 tsk kanel

3 spsk kakao

Knivspids salt

Fremgangsmåde


1

Fjern stenene fra de friske dadler og blend dadlerne i en foodprocessor til en lind masse.

2

Tilføj kakao, kanel, hindbærkompot, mandelsmør og en knivspids salt. Blend igen og tilføj så havregryn. Hvis massen stadig er lind så tilføj eventuelt mere havregryn.

3

Form små kugler og rul dem i kokosmel eller frysetørret hindbær. Opbevar dadelkuglerne på køl. Velbekomme!

Tips og Tricks


Hvis ikke du har hindbærkompot kan du erstatte det med hindbærmarmelade, og mandelsmør kan sagtens skiftes ud med peanutbutter eller anden nøddesmør. Prøv også at vende kuglerne i hakkede mandler.


Dadelkugler - OpskriftDadelkugler - Ingredienser

Tags