Crumble med ribs


Dessert

Sofie Engkjær
Crumble med ribs og is

En nem dessert som er veloplagt at servere for gæster er crumble med dertilhørende vaniljeis. Denne crumble er med syrlige ribs, som komplimenteres af en sød og sprød crumbledej med knasende mandler og mørk chokolade. Kagen kan nemt ganges op og laves i et stort tærtefad til gæster, og så kræver den begrænset med tid at røre sammen.

Ingredienser


Frugtfyld

150 g. ribs

50 g. rørsukker

Crumbledej

100 g. hvedemel

50 g. grovvalsede havregryn

40 g. brun farin

20 g. rørsukker

1/4 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

En knivspids salt

40 g. mandler

40 g. mørk chokolade

90 g. smør

Fremgangsmåde


1

Vend ribs med sukker i en mindre skål og stil den til side.

2

I en anden skål røres hvedemel, grovvalsede havregryn, brun farin, rørsukker, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen.

3

Hak mandler og chokolade groft og tilsæt det til de resterende ingredienser.

4

Skær smør i tern og brug fingrene til at smuldre dem i dejen til dejen er grov og sammenhængende.

5

Beklæd et mindre ildfast fad med bagepapir og tryk halvdelen af crumbledejen ned i bunden af fadet. Fordel ribsblandingen over crumbledejen og smuldr det resterende dej over ribsene.

6

Bag crumblen i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter, til kagen er gylden og sprød. Lad kagen køle af og server den med god vaniljeis.

Tips og Tricks


Kagen smager også godt med hasselnødder i stedet for mandler og hvid chokolade som alternativ til mørk. Tilsæt også gerne 50 g. jordbær til blandingen med ribs, hvis du ønsker en sødere frugtfyld. Jeg foretrækker at servere vaniljeis til kagen, men du kan naturligvis også servere flødeskum eller creme fraiche rørt med lidt vaniljesukker. Pynt kagen med friske ribs inden servering.


Crumble med ribs og mandlerCrumble med ribs og mørk chokolade

Tags