Chiagrød med safran


Morgenmad

Sofie Engkjær
Chiagrød med safran

Kender du til safran? Det er et rødgult krydderi af tørrede støvdragere fra safrankrokus, som gror i Middelhavsområdet. I Norden er safran kendt for at farve svenske luciaboller gule, men det kan også være, du kender krydderiet fra gule ris. Har du dog prøvet at tilsætte safran til din morgengrød? Det er netop safran, som giver denne chiagrød en dyb smag, som komplimenterer den fede kokosmælk og søde banan. Spis grøden på farten eller nyd den på en stille morgen med dine foretrukne toppings.

Ingredienser


2 spsk. chiafrø

1 dl. kokosmælk

1/2 dl. vand

1/2 banan

1 dadel, uden sten

1/4 tsk. vaniljesukker

0,1 g. safrantråde

Et nip salt

Fremgangsmåde


1

Blend alle ingredienser til en cremet grød i en foodprocessor, blender eller brug en stavblender. Opbevar grøden på køl i en lufttæt beholder i mindst to timer og gerne natten over. Tilsæt eventuelt mere væske. Server chiagrøden med banan, mørk chokolade og mandelsmør.

Tips og Tricks


Lav gerne grøden aftenen inden, du spiser den til morgenmad og lav en større portion, så du kan mætte flere munde eller spise den samme morgenmad flere dage i træk. Rør gerne en lille håndfuld rosiner i grøden, når den er blendet, for så minder chiagrøden om svenske luciaboller. Tilsæt også gerne et drys kardemomme til grøden og top den eventuelt med kokosmel, frisk frugt og nøddesmør.


Chiagrød med banan, dadel og safranSafrangrød

Tags