Chana Masala


Hovedret

SoenderjydenPaaSU

Jeg kan rigtig godt lide det indiske køkken - Særligt fordi det kan så utroligt mange ting, og fordi det overvejende vegetarisk! Jeg er faktisk ikke så god til at få lavet indisk i min hverdag, primært fordi jeg er et lille vanedyr, der gerne spiser mig mæt i et køkken før jeg går over til det næste ;) Men, når det så er sagt, så er jeg også en rigtig efterårstrold, hvilket vil sige at jeg godt kan lide at gemme mig i en tyk sweater, hoppe under min dyne med en skålfuld krydret mad, der bringer stor glæde både i form af duft, smag og mægthed. Og i takt med at regn og kulde blev en større og større selvfølgelig, fik jeg mere og mere lyst til at finde krydderierne frem. Derfor valgte jeg at forsøge mig denne opskrift. Den er utrolig nem, men den kræver at du investere lidt penge i krydderier, hvis du ikke allerede har dem, men bare rolig - Tigeren og Normal har dem alle sammen ;) Du kan med fordel lave denne ret dagen før eller øge mængden af ingredienser, hvis du skal lave mad til flere. Du kan også servere den med kogt spelt, vilde ris eller Naan, hvis du er mere til den slags. Jeg valgte selv at anvende jasmin ris og hvidløgsbrød, da det var det jeg havde liggende. Jeg håber den falder lige så meget i din smag, som den gjorde hos mig.

Ingredienser


1 dåse kikærter (skyllet og drænet)

2 store gulerødder, skåret i tynde skiver

1 stort løg i grove tern

10 champignoner i tykke stykker

1 fed hvidløg i skiver

1 hel chili i tynde skiver

1 dåse hakkede tomat

1 dl vand

1 grønsagsterning (Bouillon)

1 tsk Garam Malsa

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk spidskommen

1 tsk kardemomme

1/2 tsk gurkemeje

1 tsk ingefær (frisk eller pulver)

1 spsk olie

2 dl ris

Koriander

Naan eller hvidløgsbrød

Fremgangsmåde


1

Skyl og rens grønsagerne. og derefter snit dem i mudrette stykker. Skyl kikærterne og dræn dem for vand.

2

Kom en spsk olie i en pande ved middelvarme. Tilsæt løg og champignoner, steg indtil let gyldne.

3

Afmål de tørrede krydderier og tilføje dem til panden.

4

Rør godt rundt i 5 min og tilsæt så de hakkede tomater.

5

Tilsæt nu kikærter og gulerødderne sammen med noget vand og grønsagsterning.

6

Lad de hele kog i 20 min ved lav varme.

7

Tilbered ris og brød. Smages til med salt/sukker og serveres med lime og koriander/persille

Tips og Tricks


Du kan bruge hvilken som helst form for tilbehør til retten - Naan, ris, pasta eller hvidløgsbrød som jeg anvender i denne udgave. Du kan også tilføje kylling, hvis du nu får gæster, der ønsker det.

færdig ret ovenfraClose up af krydderierne

Tags