Cæsarsalat med ristede kikærter og cashewdressing


Vegansk cæsarsalat

Cæsarsalat er en klassisk salat, som de fleste kender og elsker. Den er kendt for sin simpelhed med sprøde croutoner og stegt kylling, men jeg har forsøgt at lave en plantebaseret version, hvor hjertesalaten er byttet ud med grønkål, croutonerne er byttet ud med ovnbagte kikærter, og så er dressingen lavet på cashewnødder og gærflager, hvilket giver en nøddet ostesmag. Salaten er yderst lækker og nærende, og så er den lidt mere moderne og næringsrig end den klassiske version kendt fra caféerne.

Ingredienser


Salat

250 g. grønkål, finthakket

10 cherrytomater

1 avocado

1 æble

1 dåse kikærter

1 tsk. paprika

1 spsk. olivenolie

Friskkværnet salt og peber

30 g. ristede pinjekerner

Cashewdressing

150 g. cashewnødder

150 ml. mandeldrik

Saften fra en citron

2 spsk. gærflager

2 spsk. sennep

2 tsk. æblecidereddike

2 fed hvidløg

Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde


1

Cashewnødderne dækkes med vand, så de bliver bløde. Lad dem helst stå i blød i mindst fire timer, men hvis du har begrænset med tid, så dæk nødderne med kogende vand og lad dem være dækket, mens resten af salaten laves.

2

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Dræn dåsen men kikærter og skyl kikærterne godt. Vend kikærterne i olivenolie, paprika, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde. De 2 fed hvidløg bages sammen med kikærterne de sidste 10 minutter.

3

Lav dressingen ved at dræne cashewnødderne for vand og blend dem med en stavblender sammen med mandeldrik, citronsaft, gærflager, æblecidereddike og bagt hvidløg. Smag til med salt og peber.

4

Brug hænderne til at massere grønkålen med lidt olivenolie, til kålen falder sammen og bliver blød. Skær tomater, avocado og æble i tern og kom det i skålen med den masserede grønkål. Vend dressingen i. Anret salaten og top den med de ovnbagte kikærter og ristede pinjekerner.

Tips og Tricks


Hvis du ikke spiser en plantebaseret kost, så kan det anbefales at rive lidt parmesan over salaten. Du kan også riste cashewnødder fremfor pinjekerner, så bliver salaten også en anelse billigere. Server gerne et godt stykke brød til salaten.


Cæsarsalat med ovnbagte kikærterCæsarsalat med cashewdressing

Tags