Bygotto med mascarpone, svampe og æble


Hovedret

Sofie Engkjær
Bygotto med svampe

Bygotto er en nordisk udgave af risotto, der er lavet på perlebyg frem for risottoris, men som smager lige så skønt, cremet og mætter godt. Bygotto med mascarpone, svampe og æble er en veloplagt hverdagsret, som kan passe sig selv på komfuret med få omrøringer, og som er fyldt med grønt i form af champignoner, østershatte og stegte asparges. Server bygottoen med ekstra parmesanost, frisk persille, asparges og syltede rødløg.

Ingredienser


Bygotto

150 g. perlebyg

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 æble

500 g. svampe efter eget valg såsom brune og hvide champignoner samt østershatte.

1,5 dl. hvidvin

1 l. grøntsagsboullion

100 g. mascarpone

1 håndfuld frisk persille

Parmesan

Olivenolie

Friskkværnet salt og peber

Til servering

1 bundt asparges stegt i smør

Syltede rødløg

Parmesan

Fremgangsmåde


1

Pres hvidløg, skær skalotteløg og æble i tern og vask derefter svampene, inden de skæres i skiver. Steg hvidløg, løg, æble og svampe i en gryde i olivenolie, til løgene er klare, og svampene har taget lidt farve.

2

Tilsæt skyllet perlebyg, hvidvin og halvdelen af grøntsagsboullionen. Rør i bygottoen og tilsæt løbende mere boulion, til perlebyggen er mør men fortsat har lidt bid. Tilsæt mascarpone, frisk persille og smag til med parmesanost og salt og peber.

3

Server bygottoen med smørstegte asparges, syltede rødløg og en smule revet parmesanost.

Tips og Tricks


Smag bygottoen til med citronsaft og riv gerne lidt citron i retten for ekstra syrlighed eller tilsæt vesterhavsost i stedet for parmesan. Prøv også at servere retten med bagte jordskokker eller friske cherrytomater alt efter sæson.


Bygotto med æbleBygotto med mascarpone

Tags